به گزارش قدس آنلاین، نشریه "دیسایت" در مطلبی نوشت: چندین سیاستمدار اتحادیه اروپا از سرویسهای مخفی و اطلاعاتی ملی درخواست کردند آخرین رسواییهای فساد و جاسوسی را بهتر بررسی کنند. طبق گزارش هفتهنامه اشپیگل، نمایندگان پارلمان اروپا بر همکاری بیشتر بین مقامات امنیت ملی و پارلمان اتحادیه اروپا در این زمینه تأکید دارند.
دلیل این درخواست، پرونده اخیر جاسوسی یکی از کارمندان ماکسیمیلیان کرا، نماینده حزب افراطی جایگزینی برای آلمان برای چین و پرداختهای احتمالی روسیه به نمایندگان اتحادیه اروپا در ارتباط با سایت خبری صدای اروپاست.
"اشپیگل" به نقل از دانیل کاسپاری، رئیس فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی در پارلمان اتحادیه اروپا، گفت: نیاز فوری به همکاری قویتر بین مقامات امنیت ملی و پارلمان اتحادیه اروپا وجود دارد.
"هانا نویمان"، سیاستمدار سبز اتحادیه اروپا هم دراینباره گفت: ماجرای موسوم به قطر گیت، که در آن پرداختهای قطر به اوا کایلی، سیاستمدار بلندمرتبه پارلمان اروپا کشف شد، نشان داد که مقامات ملی باید مجهزتر شوند.
نویمان با اشاره به ماجرای جاسوسی مربوط به صدای اروپا گفت: سرویسهای مخفی باید اطلاعات خود را با نمایندگان مجلس در کمیتههای محرمانه به اشتراک بگذارند، «همانطور که آشکارا آن را با پارلمان چک به اشتراک گذاشتند».
مارتین شیردوان، رهبر حزب چپ پارلمان اروپا نیز اعلام کرد: سرویسهای مخفی باید فوراً اطلاعات لازم برای تحقیق را در اختیار پارلمان قرار دهند.
بهگفته وی بهمنظور برخورد مستمر با ماجرای جاسوسی، تبادل اطلاعات جامع بین مقامات تحقیقاتی و سرویسهای مخفی و اطلاعاتی تحقیق ضروری است.
شیردوان گفت: دموکراسی نباید با عملکرد غیرشفاف سرویسهای مخفی و اطلاعاتی آسیب بیشتری ببیند.
در آغاز هفته گذشته، یکی از کارمندان "ماکسیمیلیان کرا"، نامزد اصلی حزب افراطی جایگزینی برای آلمان بهطور موقت در درسدن دستگیر شد. بهگفته دادستانهای فدرال، این کارمند دفتر پارلمانی مقر اتحادیه اروپا ظاهراً برای چین جاسوسی کرده و اطلاعات پارلمان اروپا را به این کشور منتقل کرده است، علاوه بر این، دو تحقیق مقدماتی علیه کرا، کاندیدای ارشد حزب افراطی جایگزینی برای آلمان در همین ارتباط در جریان است. سخنگوی دفتر دادستانی فدرال آلمان گفت که این پرونده در مورد پرداختهای مشکوک از منابع روسی و چینی است.
نام کرا همچنین هفتهها در رابطه با ماجرای رسانه اینترنتی طرفدار روسیه صدای اروپا مطرح شده است. دولت چک در پایان ماه مارس تحریمهایی را بر این رسانه اعمال کرد زیرا آن را عملیات نفوذ کرملین میداند.
مارکو بوشمان، وزیر دادگستری فدرال آلمان هم پس از دستگیری یکی از کارمندان ماکسیمیلیان کرا بهاتهام جاسوسی، اعلام کرده که منتظر موارد بیشتری است. بوشمان در گزارش برنامه ARD از برلین گفت: "ما باید فرض کنیم که در چند ماه آینده نقاببرداری بیشتری انجام خواهیم داد."
این مقام آلمانی گفت که آلمان مدتهاست به هدف قدرتهای اقتدارگرا تبدیل شده است که از منابع سرویسهای مخفی نیز استفاده میکنند. بوشمن همچنین با ادعاهای حزب افراطی جایگزینی برای آلمان مبنی بر اینکه پرونده کارمند کرا یک کمپین علیه این حزب است، مخالفت کرد.
وی تأکید کرد: قوه قضائیه بر اساس هیچ ملاحظات سیاسی عمل نمیکند، بلکه منحصراً بر اساس قانون و نظم عمل میکند.
"جیان جی"، کارمند کرا بهاتهام جاسوسی برای چین در بازداشت است. وی متهم است که بهعنوان مأمور یک سرویس مخفی خارجی در یک پرونده بسیار جدی عمل کرده است. دفتر دادستانی فدرال، جی را «کارمند یک سرویس مخفی چین» توصیف کرد. گفته میشود که در ژانویه ۲۰۲۴ او بارها "اطلاعات مربوط به مذاکرات و تصمیمات پارلمان اروپا را به مشتری اطلاعاتی خود منتقل کرده است."، همچنین گفته میشود که او از اعضای مخالف چین در آلمان برای سرویس مخفی جاسوسی کرده است.
کرا، سیاستمدار حزب افراطی آلمان، عضو کمیتههای تجارت بینالمللی و همچنین در کمیتههای فرعی حقوق بشر و امنیت و دفاع پارلمان اروپاست. وی همچنین در هیئت روابط با آمریکا حضور دارد. وی کاندیدای اصلی حزب خود در مبارزات انتخاباتی اروپاست. علیرغم این ماجرا، حزب افراطی جایگزینی برای آلمان میخواهد کرا را حفظ کند. تحقیقات اولیه توسط دادستانی درسدن علیه شخص کرا نیز در جریان است.
تاکنون، پارلمان اتحادیه اروپا نه توانسته است تحریمهایی را علیه ماکسیمیلیان کرا، اعمال کند و نه مصونیت وی لغو شده است. تحقیقات اولیه علیه کرا در زمان حاضر در دفتر دادستان عمومی درسدن در جریان است، در این مرحله، هیچ گونه چشمپوشی از مصونیت لازم نیست.
وزرای کشور اتحادیه اروپا روز دوشنبه در گنت (بلژیک) دیدار خواهند کرد تا درباره اجرای پیمان اروپایی پناهندگی و مهاجرت گفتگو کنند. فرض بر این است که این مذاکرات میتواند در مورد رسوایی جاسوسی در بروکسل نیز باشد.
البته چین اتهامات جاسوسی آلمان و مقامات اروپایی علیه این کشور را بهشدت رد کرده است.
پس از دستگیری چهار مظنون در آلمان که متهم به جاسوسی برای چین هستند، پاتریشیا فلور، سفیر آلمان در پکن روز پنجشنبه توسط مقامات چین احضار شد.
یک سخنگوی وزارت امور خارجه چین هم روز سهشنبه گفت که رهبری پکن بلافاصله پس از این دستگیریها با عصبانیت واکنش نشان داد: این اتهامات در خدمت "تهمت و سرکوب چین" بود.
وی گفت: در اینجا مسئله "از بین بردن فضای همکاری بین چین و اروپا" مطرح است.
در انگلیس نیز اخیراً یک کارمند پارلمان بریتانیا و یک دانشمند انگلیسی به جاسوسی برای چین متهم شدند. سرویس دادستانی سلطنتی (CPS) روز دوشنبه اعلام کرد: این پرونده مربوط به جرایم ادعایی بین پایان سال ۲۰۲۱ و فوریه ۲۰۲۳ است که "بهگونهای طراحی شدهاند که مستقیم یا غیرمستقیم برای دشمن مفید بودهاند".
نظر شما